Botenical Manicure Behandeling a € 22,50

Een basis manicure behandeling bij schoonheidssalonsusanne bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Vijlen en polijsten van de nagels
 • Nagelbadje met dode zee zout
 • Behandeling van de nagelriemen met olie keuze uit ; roos,lavandel,manderijn,mint.
 • Verzorgende creme
 • Gellack in combinate met manicure € 15,-

 

Botanical de luxe manicure € 27,50

 • Handbad met dode zee zout
 • Nagelriemen verzorging met olie keuze uit roos, lavandel, manderijn ,mint
 • Scrubben van de huid
 • Hand en onderarm massage 
 • Dode zee modder masker 
 • Verrzorging met body butter
 • Kleurloze nagellalk / Gellack in combinatie met manicure € 15,- 

10 TIPS voor mooie handen

1. Jonge handen

Producten die je gebruikt om je gezicht te beschermen en te verzorgen kun je ook heel goed voor je handen gebruiken. De huid van je handen vangt misschien nog wel meer zon dan je gezicht. Door je handen ook goed te verzorgen en te beschermen kun je ze er jonger uit laten zien. Een handige tip is om na het insmeren van je gezicht , ook het procuct op de bovenkant van je handen te smeren.

2. Bescherm je handen

Door het dragen van handschoenen als je schoonmaakproducten gaat gebruiken, voorkom je dat je handen uitdrogen en zijn natuurlijke beschermende stoffen verliest.

3. Kleur nagellak

Jonge handen kunnen elke kleur nagellak hebben. Worden je handen wat ouder dan is het misschien mooier om wat zachtere, lichte kleuren te kiezen. Hierdoor vallen bruine vlekjes en dunner wordende huid minder op. Door felle kleuren vestig je er juist de aandacht op.

4. Biotine

Biotine, ook wel vitamine H of B8 genoemd, is belangrijk voor gezond haar, huid en sterke nagels. Heb je vaker last van breekbare nagels dan zou je een supplement kunnen nemen. Het komt ook voor in lever, eieren, pinda's en melk.

5. De lengte van je nagels

Naarmate je ouder wordt, is het mooier de lengte van je nagels niet te lang te laten. Korte nagels verzachten gezwollen aders en uitstekende knokkels. Als je het witte gedeelte van de nagel niet langer dan een 2,5 - 3 mm houdt is dat mooi.

6. Zo gebruik je remover

Voordat je je nagels van nagellak gaat ontdoen met remover kun je je nagels inmasseren met olie of body butter . Remover,vooral op basis van aceton, ontdoet je huid van vocht en natuurlijke oliën die je huid en nagels beschermen.

7. Vijl je nagels in 1 richting

Het is beter voor je nagels als je je nagels in 1 richting vijlt en niet heen en weer zoals je een zaag beweegt. Je nagels blijven zo sterk en zullen minder snel breken of scheuren.

8. Verzorg je nagelriemen

Je nagelriemen hebben een functie. Ze beschermen je tegen infecties door bacteriën tegen te houden. Het is dus niet goed om je nagelriemen te veel te verwijderen. Je kunt ze het beste weken in een badje van lauw water of insmeren met botanical muli use olie of dadi olie ze dan wat terugduwen.

9. Body butter overal

Je handen hebben in de loop van de dag best wat te verduren. Het is daarom geen overbodige luxe om altijd wat body butter bij je te hebben. Als je er een gewoonte van maakt om je handen op een verloren ogenblik even in te smeren, blijven ze goed gehydrateerd.

10. Voordelen van nagellak

Nagellak is er in vele kleuren en kan je nagels leuk opfleuren. Maar als je een goede nagellak gebruikt waaraan vitamines en verzorgende oliën zijn toegevoegd hebben ze ook nog een beschermende functie. Gebruik bij voorkeur een basis coating onder de nagellak. Zo voorkom je dat je nagels verkleuren

Ook voor mannen verzorgde handen.

Ook bij mannen functioneren de handen als visitekaartje! Verzorgde mannenhanden worden zeker gewaardeerd door vrouwen. Wil de man van top tot teen een verzorgde indruk maken, dan zullen zijn handen er ook mooi uit moeten zien.

Zoals het  tegenwoordig heel gewoon is dat mannen naar de schoonheidsspecialiste gaan, komen mannen ook steeds meer bij mij om hun handen op en top te laten verzorgen!

Dit wordt mogelijk door een manicure (met speciale producten, afgestemd op de mannen-huid en -nagel) of zelfs door het kiezen van versteviging of verlenging van nagels. Wat helemaal niet gek is, want waarom zouden alleen vrouwen dat doen?

Vooral voor mannen die nagels bijten kan een verlenging van het verdwenen nagelbed een prachtig resultaat geven! Bovendien groeit het nagelbed dan weer aan zoals het oorspronkelijk was, want de drang om nagels te bijten verdwijnt (wat een prettige bijkomstigheid is).